BITTERBALLEN
VAN DE BALLENBAR®

Een typisch Nederlandse snack: de bitterbal. Maar wat maakt de bitterballen van De Ballenbar® nu zo speciaal? Bij ons heb je de keus uit 7 varianten met een culinaire twist. Alle snacks zijn ambachtelijk bereid en hebben een superkrokante korst. Kom je snel proeven?

Bourgondische bitterballen

bitterballen met vlees, vis of kaas, maar ook vegan en vegetarisch

Dutch originals in food: van elke bitterbal die wij serveren ligt de basis in Nederland. Kies jij de oer-Hollandse rundvlees bitterbal met draadjesvlees of ga je voor een van de drie (!) vegetarische varianten – van geitenkaas, Nederlandse oude kaas of pastinaak van eigen bodem? Ook serveren wij tongstrelende vegan versies op basis van tarwebloem en sojabonen met een crispy bite. Of wat dacht je van de bouillabaisse bitterbal, geïnspireerd op de befaamde vissoep? Aan jou de keus: bestel een portie van jouw favoriete bourgondische bitterballen of waag je eens aan een bitterballen proeverij.

Ambachtelijk bereide bitterballen en dat proef je!

Een goede basis en smaakverfijning voor elke bitterbal, daar ligt onze specialiteit. Hoe we dit doen? Elke variant heeft een eigen basisbouillon. Dit maakt deze snack tot een ambachtelijk product en dat proef je direct. Van de krachtige bouillon creëren we een ragout zonder kunstmatige ingrediënten. Hieraan voegen we onze eigen culinaire twist toe met vlees, vis, kaas of groenten van oer-Hollandse origine. Het receptuur maken we compleet met een kruiden en specerijen. Daarna rollen we ze door ons eigen paneermeel voor een knapperig korstje. En verder stoppen we er heel veel liefde in!

Beste bitterballen van Amsterdam

Een perfecte bitterbal moet 2 belangrijke voorwaarden voldoen: de smaak moet goed zijn en de korst moet superkrokant zijn. Volgens een aantal onafhankelijke culinaire testers én onze vaste klanten zijn de bourgondische bitterballen van De Ballenbar® de beste van Amsterdam. Dit kun je onder andere teruglezen in het Parool. Daarnaast staan we vermeld in een populair reisblog en zelfs in de New York Times. Let op: eenmaal onze bitterballen geprobeerd = voor altijd verk(n)ocht!

De beste bitterballen van Amsterdam

De Ballenbar® in DE Foodhallen Amsterdam

Je vindt De Ballenbar® in de bruisende setting van De Foodhallen Amsterdam. Je herkent ons aan de oranje klomp. Achter de frituur staan gastvrije medewerkers die de snacks perfect en vlot voor je bereiden. Welke variant mogen wij voor jou uitserveren?

Onze bitterballen in Deventer, Kampen en Zutphen

Uit eten, een gezellige vrijmi borrel of een feest? Drie gewaardeerde vakcollega’s hebben onze snacks op de menukaart gezet. Elk restaurant biedt je iets bijzonders qua sfeer en setting. En natuurlijk frituren ze de bitterballen van De Ballenbar® perfect voor jou!

Kom genieten van de ambachtelijke Hollandse snacks van De Ballenbar® bij: