OVER ONS

Hoe De Ballenbar® begon

In 2014 starten Jeroen en Carla met De Ballenbar® in De Foodhallen Amsterdam. Naast de ‘traditionele’ rundvlees bitterbal ontwikkelen zij recepturen voor andere varianten met een culinaire twist. Toeristen, dagjesmensen en (rasechte) Amsterdammers weten De Ballenbar® in korte tijd goed te vinden en waarderen de verschillende smaken, de ambachtelijke bereiding en crispy bite. Wat min of meer als een grap begon, groeit in een paar jaar uit tot een groot succes.

Uitbreiding met maatwerk catering

Vanaf het begin biedt De Ballenbar® ook catering services: volledig maatwerk voor bedrijven, organisaties, particulieren en evenementenbureaus. Naast het bereiden en serveren van bitterballen met een oer-Hollandse basis leveren zij ook andere smaakvolle snacks met culinaire twist en een drankenpakket. Eventueel uitgebreid met gastvrij personeel en een foodtruck voor een onvergetelijk feest of jubileum.

Gast is koning

Over de missie voor hun bedrijf zijn ze duidelijk: Jeroen en Carla willen hun gasten en opdrachtgevers vooral blij maken en gastvrij zijn. Ook zijn ze doorlopend bezig met het bedenken en uitwerken van originele ideeën en hoe het eventueel beter kan in de bedrijfsvoering, het product of op de werkvloer.

In het ondernemen zelf ligt de focus op het bewaken van de kwaliteit en de continuïteit. Want: ‘Groei en iets moois realiseren is één, maar daarna de continuïteit en kwaliteit waarborgen, dat is twee’. En de hoogste prioriteit: in alles wat zij doen is gast koning.

Vooral samenwerken

In grote lijnen is er een taakverdeling: Jeroen focust met name op de continuïteit van het bedrijf, de kwaliteit van de producten en de service. Ook bedenkt hij nieuwe recepturen en houdt hij de praktische zaken op de werkvloer scherp in het oog. Hij kijkt vooral vooruit en bedenkt hij manieren om de kwaliteit van De Ballenbar® hoog te houden. Carla richt zich voornamelijk op social media, de administratie en werkzaamheden in de backoffice.

Maar ze doen ook heel veel samen: samen cateren, samen op pad voor nieuwe catering opdrachten, samen personeel werven en samen plezier hebben in het succes van De Ballenbar®. ‘In alles wat we doen is het samen ondernemen het allerleukst.’ Of zoals Jeroen het zelf omschrijft: ‘Eigenlijk zijn we 1 in wat we doen’.

Over ons - de BallenBar